Trucuri pentru cele mai frumoase bucatarii moderne

Trucuri pentru cele mai frumoase bucatarii moderne

In momentul amenajarii bucatariei, oamenii au tendinta de a face foarte multe greseli ce dauneaza foarte mult intregului aspect interior. Daca te-ai gandit sa iti renovezi bucataria, va trebui sa acorzi mare atentie lucrurilor care fac diferenta intre o bucatarie moderna, in actualitate cu noutatile anului 2017 si una cu un aspect destul de primitv care nu pune deloc locuinta in valoare. Probabil ca déjà te-ai gandit si ai tot cautat cele mai frumoase bucatarii moderne in 2017, motiv pentru care iti vom veni in ajutor cu cele mai bune sfaturi in materie de amenajarea bucatariilor moderne.

In primul rand trebuie sa stiti ca o bucatarie amenajata si utilata modern nu este un moft, ci o utilitate deoarece acesta este locul in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, savurand o cafea sau servind masa impreuna cu cei dragi.

O bucatarie moderna se defineste prin forme clare, simple, aranjate intelept cat sa poata fi introdus in categoria bucatariilor moderne. Pentru a obtine o bucatarie moderna clasica, nu ezitati sa folositi manere rotunde, mobilier de lemn masiv sau corpuri usor sculptate. Totusi, nu este nevoie de exagerare. Ceea ce diferentiaza bucataria moderna de cea pur clasica este lipsa decoratiunilor inutile. Bucataria moderna inseamna inteligenta in aranjarea mobilierului, dotarea cu echipament si tehnologie de ultima generatie, iluminarea zonelor importante si totodata senzatia de spatiu primitor si cald. O bucatarie moderna nu este neaparat una rece si lipsita de simt estetic si frumusete, dar cu siguranta este accesorizata echilibrat.

Iluminarea

Iluminarea are un rol crucial in estetica unei incaperi. Imbinarea corpurilor metalice cu cele de lemn pot da modele de bucatarii foarte primitoare si moderne. Un factor decisiv si foarte important pentru bucatarii este iluminarea. Suprafetele lucioase din bucatarie au menirea de a da impresia de spatiu si curat, chiar si intr-o bucatarie generoasa. Mobilierul cu vopsea lucioasa nu ar trebui sa lipseasca din bucatariile moderne mici. Imbinarea culorilor are un rol la fel de important, asadar contrastele sunt foarte bine primite in bucatariile moderne, la fel cum nuantele neutre si naturale pot fi la fel de potrivite.

Atentie, insa, la greselile care pot fi facute in timpul iluminatului. Oricat de puternica ar fi lumina degajata de plafoniera sau lustra montata in centrul tavanului din bucatarie este putin probabil sa fie suficienta pentru iluminarea eficienta a tuturor zonelor acestei incaperi. Si cum blatul de lucru este poate cea mai importanta arie de interes a bucatariei este extrem de important sa te asiguri ca il vei dota cu o sursa de iluminat. Poti alege sa mergi pe varianta spoturilor sau a benzii de iluminat led, ambele vor asigura iluminarea blatului de lucru daca vor fi montate dedesubtul dulapurilor superioare ale garniturii de mobilier.

Iata care sunt trucurile la care poti apela pentru a ilumina corespunzator intreaga casa:

  • abajururile mari deasupra mesei dau un efect excelent;
  • spoturile incorporate in plintele de la mobilier dau o atmosfera placuta si lumineaza accesoriile de pe blat;
  • luminarea zonei in care se gateste, pentru usurarea muncii in bucatarie;
  • bufeturile iluminate pe interior scot in evidenta portelanurile sau vasele de cristal;
  • instalatia de lumini poate fi extrem de utila intr-un spatiu mic;
  • corpurile de iluminat de culori puternice sau cu imprimeuri pot fi idei indraznete pentru spatiile mai mari din bucatarie;
  • un candelabru modern si impozant poate fi cea mai interesanta piesa din bucatarie, fiind una extrem de utila.

Sigur ca exista o serie de greseli de amenajare pe care oamenii le fac poate fara sa isi dea seama. Trebuie sa aveti mare grija la finisajele pentru pereti. Inainte de a alege mobila si micile accesorii decorative pentru bucatarie trebuie sa te decizi asupra finisajelor cu care vei imbraca peretii si pardoseala. Din pacate, orbiti de frumusetea unor materiale, suntem adesea tentati sa le utilizam in amenajarea bucatariei, chiar daca informatiile de pe ambalaj specifica foarte clar ca nu este indicat sa le folosim in finisarea acestei incaperi.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code