Cum sa ai un apartament de lux folosindu-te de un buget redus

Cum sa ai un apartament de lux folosindu-te de un buget redus

Dintre toate incaperile din casa, fara urma de indoiala, sufrageria este cea mai importanta si mai utilizata deoarece aici au loc aproape toate evenimentele importante din familie, oamenii se simt bine, iar biblioteca impresionanta asteapta sa fie contemplata. Ei bine, putem spune ca sufrageria este locul care ne ofera o oaza de liniste atunci cand tocmai a trecut o zi foarte incarcata.

Daca te-ai hotarat sa iti amenajezi sufrageria, oferindu-i un aspect “de lux” trebuie sa stii ca nu este neaparat necesar sa cheltui o suma impresionanta pentru a realiza acest lucru, ci ai nevoie in primul rand de bun gust si cateva sfaturi in ceea ce priveste mobila de lux online. Iata de ce ai nevoie pentru a obtine aspectul unei sufragerii de lux, fara sa cheltui foarte multi bani:

In primul rand trebuie sa stii ca o sufragerie de lux nu reprezinta neaparat doar mobilier sau decoratiuni foarte piperate la prêt. Desi multe persoane cred asta, luxul nu necesita intotdeauna sume colosalecare nici macar nu releva calitatea mobilierului dintr-o incapere. De exemplu, in sufageria dvs. puteti avea o canapea confortabila si care arata foarte bine, insa pentru care nu s-au folosit sume exorbitante de bani. Ideal este sa alegeti o tapiterie rezistenta si care are modele ce nu se degradeaza de-a lungul timpului. Calitatea inseamna de fapt, lux, asa ca nu trebuie sa aveti o canapea sau piese de mobilier de lux deoarece puteti obtine efectul acesta doar folosind ceea ce trebuie.

De asemenea, trebuie sa fiti atenti si la ceea ce se vede la exterior, dincolo de intimitatea propriei case, caci curiosii privesc si de la exterior spre interior. Tocmai pentru a nu le da motive gratuite de cleveteala inutila, alegeti o perdea diafana, din matase sau borangic, care cu siguranta va reusi sa starneasca nu doar interesul privitorilor, dar si exclamatii pline de admiratie la adresa dvs. In acest fel, nu doar prorpietarul locuintei va fi vazut ca un bun gospodar, ci si casa acestuia va arata ca un muzeu miniatural, care de fiecare data izbuteste sa impresioneze cu ceva dragut si cochet.

De asemenea, este important sa nu lasati niciodata peretii goi in sufragerie, ba chiar sa folositi diferite modele de tapet autocolorant sau tablouri mar ice inspira bogatie si prosperitate.

Acesta este un truc foarte des intalnit in cadrul familiilor cu locuinte opulente.

Reconditionarea este, din nou, un truc foarte la indemana pentru amenajarea “cu gust” si cu aspect opulent. In plus, reconditionarea nu presupune cheltuirea unor sume mari de bani, ba chiar dimpotriva, acestea sunt reduse, iar in unele cazuri nu exista niciun fel de cost. Incearca sa reconditionezi mobilierul de dimeniuni mari. In dulapuri monteaza cat mai multe polite si sertare acolo unde ai spatii mari goale. Foloseste spatiul la maxim pentru a putea sa stochezi obiectele cat mai organizat. Un exemplu excelent este cel din apartamentul lui Graham Hill in poza de mai jos. Daca este cazul, vopseste dulapul in culoarea pe care o vrei. Incearca sa iei scaune pliabile si o singura masa extensibila. Ideal este sa ai si o canapea extensibila in sufragerie, unde sa poata dormi musafirii.

De asemenea, daca la pardoseala, pereti si mobilier folosesti alb sau culori neutre, adu o pata de culoare in canapea, perne, perdea, covor sau alte obiecte mici de décor. In general se considera de bun gust sa ai maxim doua culori diferite, preferabil una singura, eventual in doua nuante. Poti indrazni un decor mai complicat doar daca te pricepi.

Este bine sa existe doar cateva elemente care dau culoare, altfel privelistea este obositoare. O incapere in care totul este colorat – chiar daca in aceeasi culoare – arata incarcata, nu spatioasa. Daca iti plac imprimeurile, alege bine un singur element: poate fi o draperie cu imprimeu, canapeaua sau cateva dintre pernele de pe ea, nu toate. Imprimeul trebuie sa fie in acelasi stil cu tot decorul incaperii si sa contina putine culori, dintre care obligatoriu si pe cea de baza pe care ai ales-o.

 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code